زمان آماده سازي: 45 دقيقه( به اضافه زمان نگهداري در يخچال و زمان استراحت) 
 زمان پخت: 40 دقيقه 
 زاتار( Za'atar)، مخلوطي از دانه کنجد بو داده، مرزنگوش خشک، آويشن و سماق است. شما مي توانيد آماده ي آن را در برخي از فروشگاههاي مواد غذايي تهيه کنيد يا اينکه خودتان آن را به شيوه اي که ما در اينجا آورده ايم، تهيه کنيد. سماق که نوعي ادويه بنفش- قرمز رنگ است، طعمي ليمويي و ترش به انواع سس مي دهد و مصرف آن با انواع گوشت هاي کبابي بسيار مطلوب است.  
مواد لازم براي 4 نفر: 
  
 نخود خشک / 1پيمانه( 200 گرم) 
 برگ بو / 1عدد 
 گوشت گوسفند / 800 گرم 
 روغن زيتون / 1/4 پيمانه( 60 ميلي ليتر) 
 سماق / 1قاشق غذاخوري 
 کنجد بو داده / 1قاشق غذاخوري 
 آويشن خشک / 1قاشق چايخوري 
 اورگانو خشک / 1قاشق چايخوري 
 مرزنگوش خشک / 1قاشق چايخوري 
 پاپريکا شيرين / 1قاشق چايخوري 
 کره / 20 گرم 
 پياز ريز، نصف شود / 12عدد( 300 گرم) 
 هويج، ريز خرد شود / 12عدد بزرگ( 180 گرم) 
 ساقه کرفس، پاک و ريز خرد شود / 2عدد( 200 گرم) 
 پياز رازيانه، پاک و نازک نازک برش دهيد / 2عدد کوچک( 400 گرم) 
 جعفري تازه / 1پيمانه فشرده  

 مواد سس سماق: 
  
 سماق / 1قاشق غذاخوري 
 خردل ديجون / 1قاشق چايخوري 
 روغن زيتون / 1/4 پيمانه( 60 ميلي ليتر) 
 آبليمو / 1/4 پيمانه( 60 ميلي ليتر)  
طرز تهيه: 
  
 1- نخودها را درون کاسه بزرگي محتوي آب سرد خيس کنيد و يک شب بگذاريد بماند، سپس آب آنها را خالي کنيد. 
 2- درون يک قابلمه متوسط محتوي آب در حال جوش، نخودها و برگ بو را بريزيد، درب قابلمه را نبنديد و بگذاريد تا وقتي که نخودها نرم مي شوند، بپزند بعد آنها را داخل آبکش خالي کنيد و زير شير آب سرد بگيريد و بگذاريد تا آب از آنها خارج شود.
 3- در اين فاصله گوشت، 2قاشق غذاخوري از روغن زيتون و مخلوط سماق، کنجد و سبزي هاي خشک و پايريکا را داخل يک کاسه بزرگ بريزيد و آرام هم بزنيد تا گوشت به اين مواد آغشته شود. سپس روي کاسه را بپوشانيد و آن را 30 دقيقه در يخچال بگذاريد. 
 4- سس سماق را تهيه کنيد. 
 5- کره و باقيمانده روغن را داخل يک ماهي تابه ي بزرگ داغ کنيد، پياز را حدود 10 دقيقه داخل آن تفت دهيد تا کمي سرخ و نرم شود. هويج، کرفس و رازيانه را هم اضافه کنيد و هم بزنيد تا اين سبزيجات فقط نرم شوند. 
 6- در اين فاصله، گوشت را در چند نوبت درون ماهي تابه چرب شده و داغ( يا درون فر يا کباب پز) به ميزاني که مطلوب ذائقه شماست بپزيد. بعد روي گوشت را بپوشانيد و آن را به مدت 5 دقيقه به حال استراحت بگذاريد. اکنون مي توانيد گوشت را برش دهيد. 
 7- درست قبل از سرو نخودها، جعفري و نيمي از سس را با سبزيجات مخلوط کنيد و همه ي آنها را با هم تفت دهيد تا کاملاً داغ شوند. سالاد نخود را ميان بشقاب هاي سرو تقسيم کنيد، تکه هاي گوشت را روي سالاد قرار دهيد و باقيمانده ي سس را روي آن بريزيد.  
طرز تهيه ي سس سماق: 
  
 همه ي مواد را درون يک شيشه در دار با هم مخلوط کنيد، درب شيشه را محکم ببنديد و آن را خوب تکان دهيد. 
 در هر پرس از اين سالاد 47/9 گرم چربي و 3194 کيلوژول( 763 کالري) انرژي وجود دارد.  
منبع:مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (سالادها)