زمان آماده سازي: 30 دقيقه 
 زمان پخت: 50 دقيقه 
 چغندرهاي طلايي در مقايسه با چغندرهاي بنفش- قرمز، شيرين تر هستند. هنگام پاک کردن چغندرها کمي از ساقه آنها را باقي بگذاريد تا هنگام پختن شيره آنها خارج نشود.  
مواد لازم براي 4 نفر: 
  
 عدس / 2پيمانه( 400 گرم) 
 آويشن تازه / 2شاخه 
 چغندر قرمز / 20 عدد کوچک( 500 گرم) 
 چغندر طلايي / 20 عدد کوچک( 500 گرم) 
 سوسيس / 8 عدد( 640 گرم) 
 پياز، ريز خرد شود / 1عدد بزرگ( 200 گرم) 
 دانه خردل زرد / 2قاشق چايخوري 
 زيره سبز آسياب شده / 2قاشق چايخوري 
 گشنيز آسياب شده / 1قاشق چايخوري 
 آب مرغ( استاک) آماده / 1/2پيمانه( 125 ميلي ليتر) 
 اسفناج، پاک شود و درشت خرد شود / 300 گرم  

 مواد سس آويشن: 
  
 آويشن تازه ريز خرد شده / 1قاشق چايخوري 
 سير له شده / 1حبه 
 آب انگور قرمز / 1/2پيمانه( 125 ميلي ليتر) 
 روغن زيتون خالص / 1/4 پيمانه( 60 ميلي ليتر)  
طرز تهيه: 
  
 1- سس آويشن را تهيه کنيد. 
 2- عدس ها را با شاخه هاي آويشن درون يک قابلمه بزرگ محتوي آب جوش بپزيد تا نرم شوند، عدس را آبکش کنيد و شاخه هاي آويشن را دور بياندازيد. عدس را با نيمي از سس داخل يک کاسه بزرگ بريزيد و آرام هم بزنيد تا مخلوط شوند. 
 3- در اين فاصله برگها و قسمت اعظم ساقه هر چغندر را جدا کنيد و دور بريزيد. چغندرها را با پوست آب پز يا بخارپز کنيد و يا درون مايکروويو بگذاريد تا نرم شوند، سپس داخل آبکش بريزيد. وقتي به اندازه کافي خنک شدند، پوست آنها را بگيريد و هر چغندر را نصف کنيد. 
 4- سوسيس ها را درون يک ماهي تابه نچسب داغ تفت دهيد تا سرخ شوند و کاملاً بپزند، 5 دقيقه صبر کنيد تا خنک شوند سپس آنها را برش دهيد. 
 5- همان ماهي تابه را مجدداً داغ کنيد اين دفعه پياز، دانه هاي خردل، زيره و گشنيز را تفت دهيد تا اينکه پيازها نرم شوند، آب مرغ را به آن اضافه کنيد و جوش آوريد. ماهي تابه را از روي حرارت برداريد، اسفناج را اضافه کنيد و هم بزنيد. 
 6- مخلوط اسفناج را با چغندرها، سوسيس و باقيمانده سس به مخلوط عدس اضافه کنيد، آرام هم بزنيد تا خوب با هم مخلوط شوند.  
طرز تهيه ي سس آويشن: 
  
 همه ي مواد سس را درون يک شيشه در دار با هم مخلوط کنيد، درب شيشه را محکم ببنديد و آن را خوب تکان دهيد. 
 در هر پرس از اين سالاد 45/2گرم چربي و 3968 کيلوژول( 948 کالري) انرژي وجود دارد.  
منبع:مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (سالادها)